1

Téma: Úroven stravování v menzeách CVUT v Dejvicích

Dobrý den,

jmenuji se Jan Navrátil, pracuji ve formě DuPont  a příležitostně vyučuji na VŠCHT organickou a polymerní chemii. Občas se mi dostane té příležitosti navštívit se stejně starými kolegy ze školy Vaši menzu za novou budouv architektury  a naposledy i druhou menzu pod "Kulaťákem". Bohužel jsem byl nucen s mými německými a francouzkými kolegy tuto menzu opustit, protože výběr jídla i jejich provedení, resp. neprovedení  nesplňoval ani základní nároky na dobrý oběd. V té druhé menze bylo prakticky plno, což mě hodně překvapilo, protože za prvé seznam jídel bývá nadepsán jen slovně a ne prezentován v komických výstavkách, i když chápu že některé novojídla se musí ukazovat aby jeden pochopil a za další bývá organizován jako volný bufet a ne aby člověk procházel defacto kuchyní s jejími výpary a pachy. Bylo nám doporučeno zařízení v rektorátu CVUT ale raději jsem zavedl kolegy jinam a příští den to zkusil sám a bohužel výběr jídel byl - jak to říci  - neevropský. Ve všech třech zařízeních navíc nešla klimatizace, takže jsem se spotil snad poprvé v životě při obyčejném obědě aniž bych tma strávil víc jak 10 minut. Nešlo by s tím něco dělat ?

S pozdravem

Jan Navrátil

2

Re: Úroven stravování v menzeách CVUT v Dejvicích

Dobrý den,
vhodnější místo pro tento podnět je forum ČVUT, protože menzy ČVUT nejsou v gesci fakult, ale ČVUT, resp. SÚZ, popř. vzneste požadavek přímo na SÚZ.

(Jan Navrátil) napsal:

Dobrý den,

jmenuji se Jan Navrátil, pracuji ve formě DuPont  a příležitostně vyučuji na VŠCHT organickou a polymerní chemii. Občas se mi dostane té příležitosti navštívit se stejně starými kolegy ze školy Vaši menzu za novou budouv architektury  a naposledy i druhou menzu pod "Kulaťákem". Bohužel jsem byl nucen s mými německými a francouzkými kolegy tuto menzu opustit, protože výběr jídla i jejich provedení, resp. neprovedení  nesplňoval ani základní nároky na dobrý oběd. V té druhé menze bylo prakticky plno, což mě hodně překvapilo, protože za prvé seznam jídel bývá nadepsán jen slovně a ne prezentován v komických výstavkách, i když chápu že některé novojídla se musí ukazovat aby jeden pochopil a za další bývá organizován jako volný bufet a ne aby člověk procházel defacto kuchyní s jejími výpary a pachy. Bylo nám doporučeno zařízení v rektorátu CVUT ale raději jsem zavedl kolegy jinam a příští den to zkusil sám a bohužel výběr jídel byl - jak to říci  - neevropský. Ve všech třech zařízeních navíc nešla klimatizace, takže jsem se spotil snad poprvé v životě při obyčejném obědě aniž bych tma strávil víc jak 10 minut. Nešlo by s tím něco dělat ?

S pozdravem

Jan Navrátil

3

Re: Úroven stravování v menzeách CVUT v Dejvicích

Hezká rada od CVUT :-) k napsání příspěvku by kolega musel být zaměstnancem CVUTu.
P.S. do menzy nechodím, nedá se to jíst.

4

Re: Úroven stravování v menzeách CVUT v Dejvicích

(Prof. Roda) napsal:

Hezká rada od CVUT :-) k napsání příspěvku by kolega musel být zaměstnancem CVUTu.
P.S. do menzy nechodím, nedá se to jíst.

Vitáme mezi námi chemiky. Co říkáte našim menzám ?

5

Re: Úroven stravování v menzeách CVUT v Dejvicích

Na rovinu. K jídlu to není, ale co byste čekal od techniků. Co me dodnes zaráží je že na to neskočila fakulta potravinářská a stravování v těchto menzách svým studentům nezakázala :-)ˇOna žádná povinnost poskytovat studentům stravu neexistuje.

6

Re: Úroven stravování v menzeách CVUT v Dejvicích

Proč vůbec chodíte jíst do menzy ? Než si kupovat podobný blafy jako u nás v bufetu, to si radši připlatím a zajdu si na pořádnoöu večeři a k obědu si dám lehký sendvič. V buferu jsem si koupil jendou točenou kofolu a měl jsem hned opar, po menze mám plnou pusu aftů.